Wednesday, 24 June 2015

Puding Castard Fruit Cocktail Pemanis Mulut


sharing resepi dpt dari fb..

Puding Castard Fruit Cocktail

Bahannya:
  • 1 cawan tepung castard
  • 5 cawan air ( dah termasuk air fruit cocktail)
  • 5 sudu besar gula pasir

Cara2 nya :
  • Tapis fruit cocktail
  • Ambil airnya jadikan 5 cawan
  • Bancuh air tadi dengan tepung castard dan masukan gula
  • Kacau atas api perlahan hingga masak dan berkilat
  • Tuang dalam acuan yang disukai
  • Sejukan sebelum dimakan dengan kuahnya.

Kuahnya : 
  • 1 tin susu cair
  • 1/2 cawan gula
  • 2 helai daun pandan
  • Campur semua bahan2
  • Kemudian dipanaskan atas dapur hingga naik wap ( jangan dimasak hingga mendidih ye)

Jika suka kuahnya lebih bolehlah digandakan.
Sedap dimakan bersama fruit cocktail







Sedap dimakan masa berbuka puasa ni ! :)




No comments:

Post a Comment