Bahan A:
35 keping biskut cream crackers ~ biskut tawar
128gm tepung gandum
1 1/2 cawan gula pasir
4 bj telur
1050ml santan
secubit garam
2sb butter
Bahan B:
2 st perasa pandan + warna hijau
2sb serbuk koko
sedikit vanila + warna kuning
sedikit vanila + warna pink
bijan secukupnya
Cara:
1. Satukan semua bahan A, gaul rata dan mesin hingga halus.
2. Adunan dibahagikan kepada 4 bahagian. Tambah perasa dan pewarna.
3. Loyang disapu dgn margerin dan dipanaskan sebentar.
4. Masukkan adunan berwarna dalam loyang secara selang seli seperti kek marble. Hati2 dan kene sabar sebab, adunan ini tak pekat seperti adunan kek.
5. Dah siap, tabur bijan atas adunan. Bakar selama 1 jam atau sehingga masak pada suhu 180C.
sumber
Menarik ni, nak cuba la...
ReplyDelete